Jdi na obsah Jdi na menu
 


INFORMACE O KUŘICÍCH

9. 10. 2024

Nabízíme slepičky Dominant, Horal (typu Tetra), Bowans, Dekalb White, Isa Sussex a Moravia BSL. Všechny naše slepičky a kohoutky odchováváme od jednodenních kuřátek. Jsou očkované proti Markově obrně, kokcidióze, infekční bursitidě a infekční bronchitidě. Po celou dobu odchovu jsou pod veterinárním dohledem.

Různě zbarvená kuřata spolu vyrůstají na jedné hale, je tedy možné při nákupu kuřice libovolně kombinovat.

Kohout v chovu, zvláště v malém výběhu, není nutný, ale slepičky jsou klidnější. Ve větším výběhu je kohout vodí a ochraňuje.

Kropenaté, černé a hnědé typy si kvůli jejich barvě chovatelé často pořizují do hájoven a do chovů v blízkosti lesa, kde hrozí napadení dravými ptáky.

Chov slepiček je maximálně efektivní do 90 týdnů, poté snáška postupně klesá, vajíčka mají slabší skořápky. Proto doporučujeme vyměnit slepičky každé 2 roky. Nejlepší je vyměnit celého hejno najednou (nemíchat staré slepice s mladými). Staré slepice slouží jako rezervoár nemocí, které během života nasbíraly např. od divoce žijících ptáků. Ačkoliv na nich nejsou vidět žádné příznaky choroby, mladé slepičky se od nich mohou nakazit.

Níže uváděná snáška je testována v optimálních výživových, světelných a teplotních podmínkách v testovacích stanicích drůbeže. V malochovu může být proto nižší, v závislosti na správném krmení (dostatečný přísun bílkovin, minerálních látek a vitamínů) a technice chovu.

Některé z nabízených slepiček

Ke slepičkám prodáváme i krmnou směs KZK pytlovanou po 25 kg.

Je to kompletní krmná směs pro starší kuřice. Směsí lze krmit až do začátku snášky, buď samotnou nebo ji přidávat ke krmení, na které je chovatel zvyklý. Výborná je na překlenutí stresu slepiček po prodeji, kdy si kuřice zvykají na jiné prostředí a jiný způsob chovu. Po nástupu snášky je třeba přejít na bohatší (na bílkoviny a minerální látky) krmnou směs N3 nebo upravit domácí krmení.

CENA      250,-